Lees hieronder de blogs van Jan Willem

 • Op een parkeerplaats om een gehoorapparaat terug te zoeken

  Op een parkeerplaats om een gehoorapparaat terug te zoeken

  Op een parkeerplaats om een gehoorapparaat terug te zoeken Vandaag afgesproken om 09.00 uur in Almelo op een parkeerplaats om een gehoorapparaat terug te zoeken die was verloren tijdens een val van de fiets. Ik, Jan Willem, was deze dag vroeg uit de veren en om 07.30 uur zat ik in de auto richting Almelo…
 • Een klein bedeltje.

  Een klein bedeltje.

  Een klein bedeltje. Op een bruiloft in een groot weiland in Wierden raakte ik een bedeltje van mijn armband kwijt, met de naam van mijn dochter erin. Ik had er flink buikpijn van en het zoeken in het gras met vele mensen had nog niks opgeleverd. Op internet kwam ik...
 • Trouwring verloren op vakantiepark Stoetenslagh

  Trouwring verloren op vakantiepark Stoetenslagh

  Trouwring verloren op vakantiepark Stoetenslagh Er was een aanvraag binnen gekomen en uitgezet in onze app: Trouwring verloren op vakantiepark Stoetenslagh Vandaag, woensdag 10 mei 2023, sinds lange tijd weer eens gaan zoeken, voor een opdrachtaanvraag bij onze stichting Gevonden- verloren. Dit keer voor een dame uit Nijverdal die haar gouden...
 • Gouden zegelring weer opgedoken in Wolvega.

  Gouden zegelring weer opgedoken in Wolvega.

  Gouden zegelring weer opgedoken in Wolvega. Op 15-07-2022 kwam via de site van gevonden verloren een melding binnen van een gouden zegelring. Deze zegelring was verloren in het water naast de boot van een klein haventje in Wolvega. S’avonds kreeg ik, Jan Willem, een bericht van Fabio of ik zin...
 • Gouden oorsteker met diamant, verloren tijdens het grasmaaien.

  Gouden oorsteker met diamant, verloren tijdens het grasmaaien.

  Gouden oorsteker met diamant, verloren tijdens het grasmaaien. Vandaag 07-07-2022 kwam om 16: 12 uur via de groepsapp van de stichting gevonden-verloren.nl een aanvraag binnen: Dalfsen (omgeving Zwolle), Gouden oorsteker met diamant. Andere kan worden in gescand. Verloren tijdens grasmaaien alles is nog aanwezig van grasafval. Tijdens wegslaan beestje was achterkant...
 • Op oudejaarsdag helpen we met het terugvinden van een trouwring!

  Op oudejaarsdag helpen we met het terugvinden van een trouwring!

  Op oudejaarsdag helpen we met het terugvinden van een trouwring! Verslag teruggevonden trouwring GZ152 in Apeldoorn Op oudejaarsdag kwam een melding binnen voor gevonden-verloren. Er was een trouwring verloren in Apeldoorn in de tuin met het aanleggen van een stoep. Ik (Jan Willem) bedacht mij geen moment want Apeldoorn ken...
 • Geweldige samenkomst Gevonden-verloren vrijwilligers

  Geweldige samenkomst Gevonden-verloren vrijwilligers

  Geweldige samenkomst Gevonden-verloren vrijwilligers 25 september is het eindelijk zover. De vrijwilligers samenkomst-dag van gevonden-verloren. Een dag waarop we gezellig met elkaar dingen bespreken, verhalen ophalen, zoeken en eten. Het opbouwen begon geweldig… In het kader van integriteit zullen we niet zeggen wie de hoekstukken van de tent was vergeten.....
 • Verslag Zeewolde, trouwring te water.

  Verslag Zeewolde, trouwring te water.

  Verslag Zeewolde, trouwring te water 03-09-21 . We gaan op pad Fabio, Jan, en Martijn voor een trouwring van de familie de Haan. Tijdens een boottocht en het aanmeren van de boot is de trouwring van mevrouw van haar vinger gegleden. Ze was hevig ontdaan vertelde ze. De ring zat...
 • Vrouw in tranen na bijzondere vondst

  Vrouw in tranen na bijzondere vondst

  De mannen en vrouwen van gevonden-verloren.nl hebben het drukker dan ooit. Wat een onmogelijke missie lijkt, is voor deze obsessieve hobbyisten een leuke uitdaging.
 • Gevonden verloren laat mensen weer zien .

  Gevonden verloren laat mensen weer zien .

  Bril komt weer boven water letterlijk na 15 min in het water zoeken met een metaaldetector en een hark . Eigenaar was niet aanwezig maar direct telefonisch laten weten dat hij gevonden was. Ik werd een held genoemd. De bril word vanavond nog opgehaald uit Zwolle bij Fabio vanuit Dronten deze man kan zeer slecht zien zonder bril dus hij was super blij en wij ook natuurlijk. Weer een opdracht met succes voltooit.
 • Met trots stellen wij u voor aan onze nieuwe aanwinsten!

  Met trots stellen wij u voor aan onze nieuwe aanwinsten!

  Jan Willem Brand. Need I say more? 38 jaar ervaring op het gebied van metaaldetectie. Bekend binnen de (amateur)archeologie en altijd vol met ideeën. Vaste buddy bij de duikklussen van onze vrijwilliger Fabio. Onze man voor het Hoge Noorden.
 • GOPRO 8 verloren tijdens het wake-boarden!

  GOPRO 8 verloren tijdens het wake-boarden!

  Op een overigens rustige avond ziet mijn vrouw op een facebookpagina een noodkreet verschijnen om een verloren GoPro. Tijdens het wakeboarden de camera brak af na een sprong en belande ergens op de bodem van een receratieplas. “Hoi! Vandaag ben ik helaas mijn ! GoPro Hero 8 Black! verloren in het water Heeft iemand een gouden tip zodat ik mijn GoPro misschien weer terug kan vinden?”
 • Een armband zo dun dat je hem bijna niet ziet, maar toch weer terug gevonden!

  Een armband zo dun dat je hem bijna niet ziet, maar toch weer terug gevonden!

  Vandaag hadden we afgesproken om 10.30 uur om te gaan duiken naar de dierbare gouden armbandje van Tessa uit Ermelo. Aangekomen op de plaats werden we ontvangen door het personeel van de botenverhuur van Tessa. Tessa zelf was niet aanwezig vanwege vakantie in Frankrijk.
 • Wat doe je als je je gouden horloge ziet verdwijnen.. gevonden-verloren bellen.

  Wat doe je als je je gouden horloge ziet verdwijnen.. gevonden-verloren bellen.

  Je zal maar lekker aan varen zijn op 1 van de meren in Hilversum. Om precies te zijn in Loenen aan de vecht. Je ligt daar te wachten voor de Mijndense sluis en dan merk je dat je Gouden horloge die je al 50 jaar draagt en graag door wil geven binnen de famillie van je pols is gevallen en dat tijdens het wachten. Paniek wat nu.
 • Een man in Earnewald verloor al zijn kaarten…

  Een man in Earnewald verloor al zijn kaarten…

  Een man in Earnewald verloor al zijn kaarten, inclusief rijbewijs en andere belangrijke kaarten in het water in een jachthaven. Giethoorn en Earnewald zijn toch niet zo ver dus we konden twee vliegen in één klap slaan. Dus planden we deze twee opdrachten samen voor de volgende dag.
 • Telefoon, passen en nog veel meer te water!

  Telefoon, passen en nog veel meer te water!

  Op een iets wat bewolkte maar toch erg warme augustusdag, waren Jan en ik in Sneek op zoek naar een gouden armband. De armband was vermoedelijk verloren tijdens het zwemmen. Terwijl ik aan het duiken was, kreeg Jan een telefoontje van onze coördinator Richard. Iemand in Leeuwarden was zijn gsm met emotioneel waardevolle foto’s verloren.
 • Met boten naar de plek des onheils!

  Met boten naar de plek des onheils!

  Vandaag mijn 1e officiële zoekopdracht gedaan met Richard eb Fabio. Half vijf kwamen we aan in Earnewold een plaatsje in Friesland. Een dame heeft zondag haar telefoon verloren met pasjes midden op het meer. Toen we aankwamen stonden ze ons al op te wachten.
 • Nee je gooit 5 van mijn ringen in het water……..

  Nee je gooit 5 van mijn ringen in het water……..

  Hoihoi gevonden-verloren! Vorige week ben ik wezen varen en toen zijn al mijn ringen van de boot af gevallen (5 om precies te zijn). Één van deze ringen was voor mij van grote emotionele waarde. Deze ring heb ik voor mijn 16e verjaardag van mijn ouders gekregen en was van goud/diamant.
 • Die beestjes ook altijd…

  Die beestjes ook altijd…

  Tijdens een familievakantie op een woonboot in Giethoorn stond oma met haar kleinzoon aan het water. Ze wilde een beestje wegslaan, maar helaas gleed daarbij haar trouwring van haar vinger en viel in het water. Opa probeerde het terug te vinden met ingenieuze oplossingen, maar helaas tevergeefs.
 • Sneekermeer Jan en Fabio maken iemand dolblij!

  Sneekermeer Jan en Fabio maken iemand dolblij!

  Varen op de Friese meren is voor deze opdrachtgever en zijn vrouw en kinderen een traditie geworden. Vorig jaar verliet hun vakantie toch een beetje een bittere smaak toen de vader rond de boot ging zwemmen en met een simpele zwemslag voelde hij zijn trouwring van zijn vinger glijden en snel naar de bodem zinken. Hij was vastbesloten het terug te vinden. Hij zette zijn duikbril op, zwom een paar keer naar de bodem en bleef zoeken, maar het mocht niet baten.