Lees hieronder de blogs van Roland

 • Zelhem, trouwring verloren op vakantiepark Wolferswoud.

  Zelhem, trouwring verloren op vakantiepark Wolferswoud.

  Zelhem, trouwring verloren op vakantiepark Wolferswoud. Maandag 18 juli 2022 in de opdrachten app van gevonden-verloren.nl een nieuwe aanvraag: Zelhem (Gelderland) Waden / Duiken, Trouwring, verloren middel/borst op vakantiepark. De volgende ochtend reageert dat Roland deze aanvraag zou gaan oppakken, klasse. Opdracht is geslaagd, Klasse Roland. Soms is een verslag erg...
 • Supersnelle service waardoor het erfstuk snel werd teruggevonden!

  Supersnelle service waardoor het erfstuk snel werd teruggevonden!

  Supersnelle service waardoor het erfstuk snel werd teruggevonden! Lees hier het hele verslag van Monique, een vriendin van de gedupeerde! Vandaag kennis gemaakt met een super geweldige stichting!! Die ik graag met jullie wil delen. Want ik denk dat er meer mensen graag kennis willen maken deze stichting. Een sieraad..
 • Geweldige samenkomst Gevonden-verloren vrijwilligers

  Geweldige samenkomst Gevonden-verloren vrijwilligers

  Geweldige samenkomst Gevonden-verloren vrijwilligers 25 september is het eindelijk zover. De vrijwilligers samenkomst-dag van gevonden-verloren. Een dag waarop we gezellig met elkaar dingen bespreken, verhalen ophalen, zoeken en eten. Het opbouwen begon geweldig… In het kader van integriteit zullen we niet zeggen wie de hoekstukken van de tent was vergeten.....
 • Armband in het water teruggevonden met metaaldetector in Almere

  Armband in het water teruggevonden met metaaldetector in Almere

  “Gisteren een melding ontvangen van gevonden verloren. Over een verloren armband tijdens het eendjes voeren in Almere. Aangezien ik toch toevallig die dag mijn vrouw naar Schiphol moest brengen, toch gereageerd dat ik op de terug weg wel een poging wou wagen. Na adres uitwisseling en mijn vrouw weggebracht te hebben ging ik richting Almere stad. Bij aankomst kreeg ik een hartelijk ontvangst, ook krijg ik gelijk een cola aangeboden tijdens het aantrekken van mijn droogpak. Spullen klaar gezet en het water ingegaan.
 • In het Hulsbeek wederom erfstuk teruggevonden

  In het Hulsbeek wederom erfstuk teruggevonden

  Mijn gedachte gingen direct naar het magisch duo Roland en Mieke (meer naar Mieke die het goudkoorts heeft). Ik belde Roland en die hadden wel zin in een wandelingetje met de detector. En ja hoor na een uurtje verder …. gaat mijn telefoon en Boem daar komen de foto’s binnen they did it again 🙂
 • Ring onder-water in Enschede

  Ring onder-water in Enschede

  Baryy zijn vriendin is haar ring verloren in het water, het gaat om een water wat toegankelijk is voor iedereen. Tijdens eenden voeren schoot de ring af en plons weg was de ring. Het geen wat dit vervelend maakt is dat ook iedereen er dan vaak troep dumpt en de metaaldetector niet alleen het goud weet op te sporen.
 • ‘T Nije Hemelriek trouwring weer opgedoken. (105)

  ‘T Nije Hemelriek trouwring weer opgedoken. (105)

  Johan had tegen een bal geslagen en zijn ring was er achteraan gevlogen. De plaats was ongeveer te bepalen maar zonder metaaldetector onmogelijk. De afstand naar het water was fors dus werden alle registers open getrokken voor andere oplossingen. Jan wilde eerst een poging wagen met zijn AT pro, helaas was dit niet gelukt. Een ring van Wolfraam is geen standaard ring dus heeft een andere aanpak nodig.
 • Roland duikt ring op in natuurvijver

  Roland duikt ring op in natuurvijver

  Vorige week bericht gehad van Martin www.gevonden-verloren.nl over een verloren ring. Iemand die tijdens het vissen voeren zijn trouwring wou voeren aan de vissen. Dat is natuurlijk niet zo mooi. Na de contact gegevens te hebben gekregen, contact gezocht met Olive de vrouw van Ronny die zijn ring dus in het water had gegooid. Zaterdag afgesproken en er heen gereden om de ring op te sporen.
 • Ring teruggevonden in het Ruthbeek

  Ring teruggevonden in het Ruthbeek

  Gisterenavond kwamen wij terug vanuit omgeving Nijmegen En zagen een oproep op een lokale FB groep dat Barry zijn verlovingsring verloren is na een verkoelende duik in het Ruthbeek. Vanmorgen kregen we te horen dat collega zoeker Raymond al op pad was geweest maar zonder resultaat. Dat er toch wat haast bij zat, voelde Roland aan. Dus de koe bij de horens gevat en aangegeven dat hij gaat zoeken, Raymond mee.
 • De schat van Enschede

  De schat van Enschede

  In de middag van 8 januari werd ik (Mieke) benaderd door Elise ter Braake van de firma Detect in Enschede. Er was iemand geweest voor het huren van een metaaldetector om iets terug te vinden in een kruipruimte van een woning. Helaas zonder resultaat, want het gebruiken van een metaaldetector is niet zo eenvoudig als het lijkt. Elise moest gelijk aan ons denken: gevonden-verloren.nl en benaderde mij.
 • Er ist wieder da! Ehering zurück gefunden! na 3 jahren

  Er ist wieder da! Ehering zurück gefunden! na 3 jahren

  Guido onze Duitse topper had op diverse pagina’s gepost dat wij vrijwilligerswerk doen, en mensen helpen met het opsporen van verloren sieraden. En daar kwam deze oproep tot hulp tot stand, het heeft even wat voeten in aarde gehad om een afspraak en toestemming te krijgen om te zoeken. maar vandaag was het dan zover.
 • Trouwring opsporen op een verboden locatie over de grens!

  Trouwring opsporen op een verboden locatie over de grens!

  We ontvangen een email, met de vraag of we een trouwring kunnen opsporen op een begraafplaats. Een verboden locatie voor metaaldetectoren ethisch gezien. Een trouwring opsporen verloren op een begraafplaats is iets wat we al eerder hebben gedaan maar wat wel discretie vergt.
 • Roland gaat de tuin in met zijn Metaaldetector.

  Roland gaat de tuin in met zijn Metaaldetector.

  De tuin zag er piekfijn verzorgd uit, en meneer wist ons goed te vertellen wat hij had verpoot etc. Dus detectoren aan en zoeken maar. Na 5 minuten ging meneer helpen, en stond in zijn tuin met de Minelab van Roland over plantjes, en struiken te zwaaien. Roland hoort ineens een mooi signaal, en denkt.. dat is de ring!
 • Duits echtpaar verliest hun trouwring in Vakantiepark het Stoetenslagh.

  Duits echtpaar verliest hun trouwring in Vakantiepark het Stoetenslagh.

  Een whatsapp laat op de avond van Thomas Starke uit Duitsland. Een topper die ons vaker vraagt of we mensen kunnen helpen. een Duits echtpaar is hun trouwring verloren in Vakantiepark het Stoetenslagh. We zoeken contact met de dame in kwestie. Om 23:30 gebeld en om 11:00 de volgende dag te water en zie het resultaat!!
 • Team Duitsland hoefde hun detector niet eens aan te zetten.

  Team Duitsland hoefde hun detector niet eens aan te zetten.

  Wat het toeval wil… Als je een gedumpte kat graag een tweede kans wilt geven in je huis, maar wel eerst even naar de dierenarts gaat om hem na te kijken en te chippen en castreren. Dan tref je iemand die een foto laat maken van de buik van de hond, omdat hij denkt afgelopen zaterdag de trouwring van je vrouw opgegeten te hebben.
 • Wanneer je je ring verliest, en je hem graag terug krijgt.

  Wanneer je je ring verliest, en je hem graag terug krijgt.

  Vandaag zondag 5 juli was het zover, en gingen we richting de plaats waar het verloren is. Daar aangekomen, was het water niet zo groot als we dachten en ze wisten precies waar het lag.
 • Mijn ring wil ik niet kwijt, wie kan me helpen

  Mijn ring wil ik niet kwijt, wie kan me helpen

  Vanmorgen 1 augustus 2020, werd ik ( Mieke ) gebeld door Richard, met de mededeling dat er een ring verloren is in Gronau. Toevallig stond die plek vandaag op ons programma om te bezoeken in verband met een “voorgevoel”. Gelijk aangegeven, doen we! Gaan we heen!
 • Gevonden-verloren de meeting opzoek naar …….

  Gevonden-verloren de meeting opzoek naar …….

  Voor we gaan zoeken verteld de eigenaar een verhaal dat zijn dochter jaren geleden een doosje met muntjes en andere inhoud is verloren ergens in de Fruitgaard. Ik trap er met open ogen in. Dit bleek een vooropgezet plan om mij te laten geloven te zoeken naar een doosje met inhoud.
 • Hulsbeek leert gevonden-verloren kennen

  Hulsbeek leert gevonden-verloren kennen

  Doordat er een hittegolf is, zijn de zwem-waters goed druk, en het aantal zoekers in de omgeving zoeken daardoor ook veel verkoeling. Dus enige haast was wel geboden. Vanavond om 19.00 afgesproken, het gaat om een ixxi ring ( deze zijn zelf samen te stellen dus zeer persoonlijk ).
 • Vissen naar een vishengel met Gevonden-verloren.nl

  Vissen naar een vishengel met Gevonden-verloren.nl

  In Duitsland in de Nahe verloor een jonge man zijn hengel. Onze Duitse zoeker Guido draaid zijn handen niet om voor een natte klus. Samen met Roland gaan ze naar de plek des onheils. een aparte opdracht om te vissen naar een vishengel.
 • Gouden Armband weer terug uit het water bij het Arboretum Poort bulten

  Gouden Armband weer terug uit het water bij het Arboretum Poort bulten

  Op 29 Augustus ontvingen we op de E-mail een verzoek voor het opsporen van een Armband. Deze bleek verloren ergens in het natuurpark Arboretum. In de groep gevraagd wie er het snelst naar toe kon en wie er zin in hadden, het duurde niet lang of Mieke en Roland boden zich aan.