Nog geen reacties

Coinhunter Mike redder in Nood. Magneet visser gered

Mike een geweldenaar uit de zoekgroep van gevonden-verloren bedacht zich geen moment toen hij het bericht las op het magneet vis forum te Facebook.

Topper Mike gaat onderweg naar de plaats des onheils en zet zijn auto…….
Foto’s zeggen meer dan woorden.

Een mooie actie die veel losmaakt ook bij de vrouw en moeder van de pechvogels. lees hier haar verslag van Twitter:

De man was door een collega enthousiast geworden over een nieuwe hobby voor hem en de zoon: magneetvissen. Ze kochten een magneet, stevige handschoenen en een touw, en de jacht op waardevolle artefacten kon beginnen. En zo vertrokken ze vandaag richting kanaal, en ik mocht mee.

Nadat het touw gezekerd was mocht Zoon de magneet te water laten. Met glimmende ogen van opwinding liet hij de magneet in het water zakken. 1…2…. KLOINK. Verbijstering alom. Nu al beet? Nee. De magneet bleek vast te zitten aan de metalen kadebeschoeiing. Oeps.

De man trok en gooide zijn volle gewicht in de strijd. Niks. Dan maar zijdelings trekken. Nog niks. Oplossingsgericht als ik ben spoedde ik naar huis om de schop te halen. Ik zou dat ding wel even loswrikken.

Terug op de plek des onheils kroop ik charmant op mijn buik onder het hek door en porde wat in het water. KLOINK. Schop vast. Trekken. Schop los. Meer geweld. Rossen. Nog niks. Inmiddels waren we een aardige publiekstrekker geworden voor nieuwsgierige passanten.

Na heel wat gezwoeg gaf ik de moed op. Voor de man een goed moment om mijn jurk even netjes over mijn kont te trekken (dit verklaarde waarschijnlijk deels het ramptoerisme). Eenmaal thuis deed de man teleurgesteld zijn relaas op het forum voor magneetvissers.

Binnen een kwartier had hij tig tips en adviezen (spankabels, auto’s, kraanwagens), en kwam ik erachter dat de ‘beginnersmagneet’ eigenlijk een monster met een trekkracht van 450 kg was. Onbegonnen werk. “Ach, ik heb in elk geval een leuk verhaal maandag op school” zuchtte zoon.

En toen kwam er bericht van Coinhunter Mike. Hij was in de buurt en kwam wel even langs. Terwijl de man blij op de fiets sprong vroeg ik me af of het wel vertrouwd was. Wie rijdt er nu zomaar richting Leeuwarden om een wildvreemde te helpen die in 2 seconden zn magneet verliest?

Nou mensen: Coinhunter Mike dus, tevens vrijwilliger bij @gevonden_nl waar ze mensen helpen dierbare verloren voorwerpen terug te vinden. Met zijn auto trok hij de magneet zo los, en zorgde daarmee niet alleen voor een onverwacht goed einde, maar ook voor een belangrijke les.

Want hulp, die komt soms uit onverwachte hoek van mensen die je helemaal niet kent, die zich belangeloos inzetten om een ander blij te maken. En daarmee kregen we vandaag een cadeau dat groter bleek dan een teruggevonden magneet: faith in humanity, restored. Mike is mijn held.