Nog geen reacties

Trouwring terug uit het Maas-Waalkanaal Nijmegen

Trouwring terug uit het Maas-Waalkanaal Nijmegen

Bij thuiskomst uit Zeeland zag ik een E-mail van een verloren ring.
Ik schrok want deze e-mail was al 2 dagen oud, mijn streven is altijd binnen een aantal uur te reageren.
Helaas was om welke reden dan ook deze over het hoofd gezien.

Direct contact opgenomen en gelukkig was het vlakbij, Nijmegen in het Maas-Waalkanaal oeps 264 km hahahahha.
Maar dat houd ons van gevonden-verloren niet tegen.

Na het telefoongesprek met de eigenaar van de ring, direct contact opgenomen met de gemeente en de politie omdat in Nijmegen een APV geld en je dus niet mag zoeken met een metaaldetector. Na wat heen en weer gebel en ge-Email krijg ik toestemming dank hiervoor aan beide partijen.

Tijdens het aan kant komen met de kano was de trouwring verloren gegaan, hij kon dus tussen de steiger zijn gevallen of alles er omheen.

Na een kleine 1,5 uur rijden aangekomen op de locatie en het was al lekker donker.
Ik melde mij bij de roeivereniging  NKSV DE BATAVIER en samen met de eigenaar van de ring gingen we richting het water.

header-desktop

De waterkant

Aangekomen bij het water van het Maas-Waalkanaal direct de omgeving goed bekeken. Direct is zichtbaar dat er grote boten door het water gaan die serieuze waterverplaatsing hebben en de ring dus ook makkelijk kan verplaatsen. Gelukkig liggen er veel grote stenen die vermoedelijk de ring redelijk op de plaats zullen hebben gehouden. Ik heb wat foto’s gebruikt van het internet om de situatie met daglicht te kunnen laten zien.

44304407

De eerste problemen worden direct zichtbaar en hoorbaar bij het aanzetten van de detector. De steiger is gemaakt van hout, met rvs. Onder de steiger zit de originele betonnen trap vol met ijzer. De steiger is begin van het jaar aangelegd over de oude trap heen zie de foto’s.

  

Een schitterende steiger natuurlijk maar
Het is hierdoor zeer lastig om te discrimineren en na een 15 minuten ga ik over van detector naar pin-pointer.
Het water zou max 40 a 50cm diep te zijn dit bleek toch een stuk dieper, hierdoor goed opletten bij voorover leunen dat het waadpak niet vol loopt 🙂

Na wat lipjes blikjes en dopjes komen er weer wat boten voorbij wat een stroming gelijk, voordeel wel dat het gelijk weer schoon en helder is.

Andere tactiek

Even overleg gehad met Simen-Jan de eigenaar van de ring en die gaat kijken of hij gereedschap heeft om 2 vlonder delen te kunnen verwijderen. Dit kan even gaan duren dus ik ben begonnen met het verplaatsen van de grootste blokken. Deze verplaats ik in een grote cirkel om de vlonder in het water dat wanneer er water verplaatsing is de ring niet nog dieper het water in gaat.

Na even is Simen-Jan terug maar helaas blijkt al snel dat de planken er niet uit te krijgen zijn.
Ik blijf proberen stenen te verplaatsen en de stroming bekijken van wat er gebeurd als er een boot langskomt.

Logisch nadenken

Na even logisch nadenken en goed kijken blijkt de oude trap geen echte ophoping van spullen te kunnen bieden en de golfslag zal de ring dus echt rondom de steiger er af verplaatsen het diepere gedeelte in waar ik de stenen al aan het verwijderen ben. Na aan de voorkant een paar grote stenen nog te verwijderen is er niets meer te zien in het water door alle slik en drek. Ik zeg tegen Simen-Jan een boot zou nu wel fijn zijn, “die kans word een stuk minder op dit tijdstip” zegt hij. En op dat moment zien we weer een zeer grote boot aankomen. Even het water uit voor mn pak volloopt of ik een stukje word mee gezogen.

Daar komt de ring

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA hoe klein het ook is ik zie iets glinsteren, Simen-Jan  is nog niet overtuigd het is een klein stipje. Dit herken ik uit duizenden dat is goud tussen de stenen. Ik zie ik iets heel kleins glinsteren en mijn ekster ogen liegen niet. Het is een stuk dieper maar….. ik bedenk me niet nog eens ik ga het water uit sta al snel in mijn onderbroek en ga het water weer in.

GOLD BABY yeah daar is de ring, koud welnee heet van de adrenaline hahahaha.
Het verplaatsen van de stenen heeft dus zin gehad en met het geluk wat we nodig hadden kwam de boot voorbij.

img_20161019_221052 img_20161019_221822

Even snel douchen bij de roeivereniging en vervolgens wat mooiere foto’s maken.
Tijdens de zoektocht vroeg ik hoe hij ons gevonden had. Via het internet, en doorverwezen door een metaaldetector verhuur/verkoop bedrijf.
Het laatste trok mijn aandacht toen bleek dat Arena Metaaldetectors hem had gewezen op onze gratis metaaldetector zoekservice. En gelukkig maar want nu is de ring weer terug bij de eigenaar. Natuurlijk zijn wij de medewerkers van Arena Metaaldetectors  hier zeer dankbaar voor.

img_20161019_222328img_20161019_221947

Waren we s’morgens nog in zeeland aan het zoeken met positief resultaat hadden we nu een ring uit het water bij het Maas-Waalkanaal te Nijmegen in de avond, wat een mooie hobby hebben we toch.

Wij bedanken

Nogmaals bedanken wij de Politie, Arena Metaaldetectors, NKSV de Batavier voor de hulp en service, en natuurlijk Simen-Jan de eigenaar van de ring voor het vertrouwen en de gulle gift.

gevondenverloren

Gevonden-verloren doet het gewoon.
Aarzel niet en deel ons bericht hoe meer mensen van ons horen hoe meer mensen wij kunnen helpen met onze gratis metaaldetector-zoekservice.

Plaats een reactie